Don Bosco Helchteren organiseert technologiekamp

Print

Foto: Larissa Meyskens

Houthalen-Helchteren - Op woensdagnamiddagen of tijdens de schoolvakanties organiseert een groep leerkrachten van Don Bosco Helchteren workshops om kinderen van 8 tot 14 jaar warm te maken voor technologie. Dit jaar gaat het zomerkamp door van 6 tot 10 juli.

Technology Engineering Kamp is een groep leerkrachten van Don Bosco Helchteren die zich vrijwillig inzetten om allerhande opleidingen en workshops te organiseren voor kinderen van 8 tot 14 jaar, met als doel de interesse voor techniek aan te wakkeren en zo het technisch onderwijs te promoten. Tegelijk willen ze kinderen ook op de hoogte te brengen van wat STEM echt inhoud.

Deze georganiseerde opleidingen gaan door op woensdagnamiddagen of tijdens schoolvakanties. Dit jaar gaat het zomerkamp door van 6 tot 10 juli 2020. Het kamp mikt vooral op deelnemers van 11 en 12 jaar. Zij zijn namelijk ook diegenen die volgend schooljaar een belangrijke keuze dienen te maken.

Tijdens dit kamp zal men een project bouwen met Arduino en dit inbouwen in een behuizing. Hiervoor zijn verschillende vaardigheden nodig zoals solderen, programmeren, lasersnijden, 3D printing en mechanisch ontwerp. Deze vaardigheden zullen de kinderen dan ook leren tijdens het kamp. Tijdens de pauzes worden verschillende activiteiten gedaan zoals voetbal, netbal, trefbal, Scratchgame en rotte eieren. Uiteindelijk krijgen de deelnemers hun project mee naar huis om er achteraf nog verder mee te kunnen programmeren.

Net zoals vorig zomerkamp kijken de organisatoren er naar uit om er een heel fijne en leerrijke week van te maken. Helaas is inschrijven voor dit jaar niet meer mogelijk, het kamp is al volledig volzet.

Geïnteresseerd in de kampen, workshops en opleidingen? Volg dan zeker de Facebookpagina van Technology Engineering Kamp en blijf op de hoogte van al hun activiteiten.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio