Opvallend: Ferrari-piloot Charles Leclerc racet in de vroege ochtend met zijn F1-bolide van fabriek naar circuit

Charles Leclerc heeft vanochtend in zijn nieuwe F1-bolide in het Italiaanse Maranello de verplaatsing gemaakt van de Ferrari-fabriek naar het circuit van Fiorano, over de openbare weg. De 22-jarige Monegask reed zijn SF1000 onder beperkte snelheid en onder het toeziend oog van de ordediensten naar het circuit.

Leclerc mocht dan wel aan een lage snelheid rijden, het geluid van zijn wagen galmde wel luid door de verlaten straten van Maranello. Achteraf tweette de piloot dan ook op Twitter: “Goeiemorgen Maranello! Sorry als ik deze morgen iemand gewekt heb, maar ik was op weg naar mijn werk.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Ik sta normaal gezien niet graag vroeg op ‘s morgens”, vervolgde Leclerc in een verklaring van zijn team. “Maar deze morgen had ik een goede reden. Het voelde goed om weer in de cockpit te zitten. Ik voelde me weer helemaal thuis.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het was 110 dagen geleden dat de laatste F1-testrit in Barcelona plaatsvond. Midden maart had het seizoen in Melbourne moeten starten, maar de coronacrisis goeide roet in het eten. De nieuwe start vindt op 5 juli in Oostenrijk plaats. Voorlopig werden zeven Europese races ingepland, waaronder de Grote Prijs van België op het circuit van Spa-Francorchamps op 30 augustus.

Opvallend genoeg vermeldde Ferrari Leclerc’s ploegmakker Sebastian Vettel helemaal niet. De 32-jarige Duitser mag na dit seizoen, na zes jaar dienstverband, opkrassen bij de Italiaanse renstal. (belga)

Meer over Ferrari