Kim Clijsters weet wanneer ze haar comeback kan heropstarten: “Tot volgende maand!”

Print
Kim Clijsters weet wanneer ze haar comeback kan heropstarten: “Tot volgende maand!”

Foto: BELGA

Het tweede deel van de derde comeback van Kim Clijsters heeft een begindatum. De Limburgse doet tussen 12 juli 2 augustus namelijk mee aan de World Team Tennis, het eerste grote tennistoernooi na de wereldwijde uitbraak van het coronavirus.

De World Team Tennis vindt voor de 45ste keer plaats en is een toernooi voor gemengde teams dat plaatsvindt in The Greenbrier Resort in White Sulphur Springs (West Virginia). Clijsters is ingedeeld in Team New York Empire. Samen met Mardy Fish, Jack Sock, Sabine Lisicki, Neal Skupski, Kveta Peschke en coach Luke Jensen.

“Ik zie jullie volgende maand”, tweette Clijsters.

Andere grote namen in het deelnemersveld zijn Australian Open-winnares Sofia Kenin (Philadelphia Freedoms), voormalig US Open-winnares Sloane Stephens en dubbelspecialist Rajeev Ram (Chicago Smash), Grigor Dimitrov (Orange County Breakers), Sam Querrey en de dubbelende tweelingbroers Bob en Mike Bryan (Vegas Rollers), Tennys Sandgren (Orlando Storm), Nicole Melichar (San Diego Aviators), Frances Tiafoe (Washington Kastles) en Jean-Julien Rojer (Springfield Lasers).

Clijsters maakte begin dit jaar een tweede comeback, maar speelde slechts twee wedstrijden voor de coronapandemie een voorlopig einde aan haar derde tenniscarrière maakte. De viervoudige grandslamwinnares (US Open 2005, 2009 en 2010 en Australian Open 2011), voormalig nummer een van de wereld in het enkel- en het dubbelspel, speelde de World Team Tennis twee keer eerder. In 2009 deed ze dat met de Saint Louis Aces, een jaar later met de New York Sportimes.

De organisatie verzekerde dat alle veiligheidsmaatregelen tegen het virus nauwlettend gevolgd zullen worden. Ook zullen alle spelers voor aanvang van het toernooi getest worden. De wedstrijden worden niet alleen op televisie uitgezonden, een live publiek is welkom. De site kan 2.500 toeschouwers plaats bieden, maar conform de richtlijnen van de staat West Virginia wordt dat tot 500 beperkt.