Heel wat Belgen hebben, ondanks het droogte-alarm, een groot opzetzwembad gevuld. © Photo News

Zwembadvragen

OPROEP. “Help, mijn zwembadwater kleurt groen!”

De verkoop van opzetzwembaden heeft door de coronacrisis een nooit eerder geziene piek veroorzaakt, maar de kwaliteit van het zwembadwater goed houden, is geen makkelijke klus.

MaLu

De webshop Intexplezier.be is zo goed als uitverkocht en Bol.com verkocht acht keer zoveel opzetzwembaden als vorig jaar. Vooral de grote modellen, waar tot 10.000 liter water in kan, verkopen als zoete broodjes. De drinkwatermaatschappijen hebben het verbruik de laatste weken met 30 procent zien toenemen, vooral in landelijke gebieden. En dat in de droogste periode ooit.

Bij een groot opzetzwembad is het belangrijk dat de waterkwaliteit lang genoeg behouden blijft. De kwaliteit van het zwembadwater moet u dagelijks meten én onderhouden om te vermijden dat u het kostbare drinkwater in de riool moet lozen. Dat is slecht voor het milieu én uw portefeuille. Wij helpen u water te besparen door uw zwembadproblemen op te lossen. Wat moet ik doen als de PH-waarde van mijn zwembadwater niet goed is? Wat moet ik doen als het water groen of melkachtig wordt? Hoe krijg ik vuil van de bodem verwijderd? Stuur hier al uw zwembad-vragen en uw contactgegevens en wij gaan op zoek naar de antwoorden. Stuur eventueel ook een foto mee om het probleem te illustreren.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio