Slaande ruzies en zelfdestructie: André Hazes toont donkere periode in expliciete videoclip

Destructie, woede-uitbarstingen en een zelfmoordpoging. In de expliciete video bij zijn nieuwe single ‘Een doodgewone man’ toont André Hazes (26) de turbulente periode tussen hem en zijn vriendin Monique Westenberg (43).

De beelden in de clip bij Een doodgewone man zijn pittig: het hoofdpersonage – niet Hazes zelf, maar wel iemand die hem speelt – is te zien in slaande ruzies met zijn vriendin, in opperste wanhoop met een handvol pillen en roerloos drijvend in een zwembad. En dan is er nog de suggestie van het stopsein aan een overweg dat wordt genegeerd, gecombineerd met scènes van een begrafenisstoet.

“In de kortfilm worden we meegezogen in de donkerste dagen uit het veelbesproken privéleven van de zanger”, laat platenlabel Universal weten. Dan doelen ze onder meer op de breed uitgesmeerde knipperlichtrelatie met zijn vriendin Monique Westenberg. Ook al gaat het in de beelden voor alle duidelijkheid veelal om een uitvergroting van de realiteit.

Een doodgewone man is een Nederlandstalige bewerking van Ordinary man, een song van Ozzy Osbourne met Elton John. De manier waarop de gitaarsolo’s en pianomomenten in de video in beeld worden gebracht, doet dan weer denken aan de clip bij November rain van Guns N’ Roses.

Wie vragen heeft rond zelfdoding kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.