CVO Lino wordt Cursa

Print
CVO Lino wordt Cursa

Foto: Bart Vermeer

Lommel - CVO Lino kent al een lange geschiedenis van volwassenenonderwijs in Noord-Limburg. Nu zet dit CVO het verhaal verder vanonder een nieuw zeil. Een fusie met andere CVO’s werd in 2017 verplicht omdat de overheid de te behalen minimumnormen van het aantal lesuren cursist verzesvoudigde! Vanaf toen ging CVO Lino ernstig op zoek naar een nieuwe partner en moest het al noodgedwongen aan interne hervormingen beginnen.

Vanaf september 2020 zal CVO Lino Cursa Noord worden. Zo is eind april CVO Lino op papier alvast in fusie gegaan met CURSA, dat op zich ook al een fusie was van verschillende CVO’s. Nu blijft er nog maar één CVO over van het gemeenschapsonderwijs in Limburg en dat is Cursa (= heldere ster in het sterrenbeeld Eridanus) wat voor het CVO staat voor “Schitterend onderwijs”.

Dat is uiteindelijk goed nieuws, het schip vaart nu onder een groter zeil, een breder platform en kan indien goed aangepakt het aanbod kwalitatief sterker inzetten en een breder scala aan opleidingen aanbieden voor volwassenen.

Antonio Pascale zal regiodirecteur worden voor Cursa Noord (hij was al directeur voor CVO Lino) en Herwig Bruyninx blijft directeur van Cursa.

Antonio Pascale is blij dat het oude CVO Lino een veilige haven heeft gevonden:

“Dit is een nieuwe stap in de verdere uitbouw van het volwassenenonderwijs in (Noord-) Limburg. De fusie brengt heel wat schaalvoordelen op die de kwaliteit van ons aanbod en aanpak ongetwijfeld zal verhogen.”

Als eerste grote gezamenlijke actie ondernemen nu beide CVO’s een online infobeurs, want ook corona speelt voor de cursisten, leerkrachten en directies parten en dat leidde tot de inzet van zoveel mogelijk digitale afstandslessen en nu ook tot een online infobeurs.

Deze zal doorgaan op dinsdagavond 9 juni. Je inschrijven voor een online ontmoeting kan via de website van Cursa.

Het nieuwe team van dit CVO heet alvast alle toekomstige cursisten van harte welkom en wenst iedereen een goede gezondheid, zorg voor elkaar en mooie leermomenten!

Externe links

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio