Huisartsen stellen zich vragen bij strengere eisen voor Belgische reizigers

Print
Huisartsen stellen zich vragen bij strengere eisen voor Belgische reizigers

De huisartsenverenigingen in ons land hebben grote vragen bij Europese landen die van Belgische toeristen eisen dat ze een bewijs kunnen voorleggen dat zij ‘coronavrij’ zijn, zoals Oostenrijk. “Testen voor afreis heeft geen zin”, klinkt het.

LEES OOK. Een tripje Europa: niet welkom op Malta en de Kroaten willen weten waar u slaapt

“Al deze mensen zullen zich mogelijk tot hun huisarts wenden, met de vraag om een coronatest af te nemen. Een toeristische trip is op dit moment echter geen geldige reden voor het afnemen van een test”, zegt Steven Haesaert, voorzitter van het Syndicaat van Vlaamse Huisartsen.

“Bovendien bewijst zo’n test weinig of niks: mensen kunnen tussen de test en hun afreis nog steeds ziek worden. Eisen dat Belgische toeristen een soort corona-gezondheidsattest voorleggen, zou voor de huisartsen veel rompslomp veroorzaken, terwijl het weinig of geen meerwaarde heeft”, beklemtoont ook Roel Van Giel, voorzitter van huisartsenvereniging Domus Medica.

De vereniging vraagt daarom overleg met Buitenlandse Zaken, “om te vermijden dat huisartsen overstelpt worden door dergelijke vragen van reizigers.”

Nieuwe Video's