Celebs

Selena Gomez en Lady Gaga geven Instagrampagina uit handen aan Black Lives Matter-beweging

Print
Selena Gomez en Lady Gaga geven Instagrampagina uit handen aan Black Lives Matter-beweging

Selena Gomez en Lady Gaga hebben beiden hun Instagrampagina overgedragen aan organisaties en individuen die zich inzetten voor de beweging Black Lives Matter. Zo willen ze de zwarte gemeenschap een groter platform aanbieden om hun boodschap te verspreiden.

Samen bereiken ze met hun Instagrampagina’s gemiddeld 220 miljoen volgers. Selena Gomez heeft 178 miljoen volgers, Lady Gaga 42 miljoen. De beide zangeressen hebben nu via sociale media aangekondigd dat ze hun Instagramprofiel tijdelijk aan de Black Lives Matter-beweging zullen overdragen, zodat zij een krachtig platform ter beschikking hebben om hun boodschap beter te kunnen verspreiden.

Lady Gaga maakte dit op vrijdag op Instagram bekend met de volgende boodschap: “Vanaf morgen geef ik mijn Instagrampagina over aan organisaties die recent een donatie van mij ontvingen, in een poging om hun stem te versterken. En daarna beloof ik dat in regelmatig, altijd, over al mijn sociale media inhoud en verhalen zal delen om de stemmen van de inspirerende leden en groeperingen binnen we zwarte gemeenschap luider te doen weerklinken.”

Selena Gomez meldt daarover het volgende: “Ik heb het moeilijk gehad om de juiste woorden te vinden over dit belangrijk geschiedkundig moment. Nadat ik mijn hoofd erover brak over hoe ik mijn sociale media het best kan inzetten, heb ik beslist dat we meer van de zwarte gemeenschap moeten horen. De volgende dagen zal ik invloedrijke leiders in de kijker zetten en hen de kans geven om mijn Instagramprofiel over te nemen. We zijn allemaal verplicht om beter te doen en daarmee kunnen we starten door met een open hart en geest te luisteren.”

Niet te missen