Celebs

Grimes en Elon Musk bedenken nu toch alternatief voor onmogelijke naam van zoontje

Print
Grimes en Elon Musk bedenken nu toch alternatief voor onmogelijke naam van zoontje

Foto: ISOPIX

Tesla-baas Elon Musk en zangeres Grimes verwelkomden begin mei een zoontje dat de naam X Æ A-12 kreeg. Ondertussen heeft de kersverse mama wel aangegeven dat ze zelf de officiële naam niet gebruikt, maar liever voor een koosnaampje kiest.

De verbazing was groot toen Elon Musk, de ondernemer achter Tesla en SpaceX, en zangeres Grimes enkele weken geleden de naam van hun eerste kind samen bekendmaakten. X Æ A-12 was, zo leerde een vaag Twitter-bericht van de zangeres, een combinatie van elfentaal, de onbekende variabele X en A-12, het favoriete vliegtuig van de tortelduifjes.

Drie weken later hadden Musk en Grimes besloten om die naam alweer te veranderen. De jongen zou voortaan door het leven gaan als X Æ A-Xii. De enige verandering is dat de 12 nu in Romeinse letters geschreven is. “Romeinse cijfers, ziet er beter uit als ik eerlijk ben”, verklaarde Grimes via Instagram.

En nu blijkt dat Claire Boucher, de echte naam van de Canadese artieste, zelf de officiële naam van haar zoontje - begrijpelijkerwijs - niet gebruikt om hem aan te spreken. In een interview met Bloomberg verklapte ze dat ze X Æ A-Xii in de plaats Little X noemt. Haar eigen bijnaam bij vrienden is C en ze vond dat er naar eigen zeggen wel bij passen.

Niet te missen