Rode Duivel Yannick Carrasco is blij dat groepstrainingen in Spanje zijn hervat: “Elk speler snakt naar competitie”

Print
Rode Duivel Yannick Carrasco is blij dat groepstrainingen in Spanje zijn hervat: “Elk speler snakt naar competitie”

Foto: Photo News

Sinds maandag mogen de clubs uit de Spaanse hoogste klasse opnieuw groepstrainingen organiseren met het oog op de herneming van de competitie volgende week. Ook bij Atletico Madrid konden de spelers weer samen oefeningen afwerken. Yannick Carrasco is blij dat alles stilaan opnieuw in de plooi valt, zo vertelde hij in een video op de Twitteraccount van Los Colchoneros.

“Ik ben heel blij iedereen terug te zien en te kunnen trainen met mijn ploegmaats. Tot vandaag trainde iedereen apart. Nu voelen we ons opnieuw als een groep en we zijn heel gelukkig dat we weer samen kunnen trainen”, zegt de Rode Duivel. “Thuis oefenen zonder een duidelijk doel is lastig. We hebben nu La Liga om naar uit te kijken, en daarna de Champions League. We moeten zorgen dat we in topconditie zijn. Elk speler snakt naar competitie.”

Atletico, voorlopig zesde in de stand, hervat de Spaanse competitie volgende week zondag (14 juni) op het veld van Athletic Club. Door de coronacrisis wordt er zonder publiek gespeeld. “Het wordt een speciale wedstrijd, aangezien het achter gesloten deuren is”, stelt Carrasco. “Het is een beetje gek, zoals we in de Bundesliga konden zien. Maar we zijn professionals en gaan het zo goed mogelijk trachten te doen, zodat de fans van een goeie match op tv kunnen genieten.”

In de Champions League heeft Atletico zijn ticket voor de kwartfinales al beet na winst tegen titelhouder Liverpool. Wie de volgende opponent wordt, is nog afwachten.