Aanvangsuren wedstrijden in La Liga kunnen aangepast worden bij hitte

Print
Aanvangsuren wedstrijden in La Liga kunnen aangepast worden bij hitte

Foto: EPA-EFE

De aanvangsuren van de komende wedstrijden in La Liga kunnen bij hitte gewijzigd worden. Dat heeft La Liga-voorzitter Javier Tebas verklaard aan rechtenhouder Movistar.

Op 11 juni wordt de Spaanse hoogste voetbalafdeling hervat na de onderbreking omwille van de coronacrisis. Er staan nog elf speeldagen op het programma. De bedoeling is dat de laatste wedstrijden van La Liga op 19 juli worden gespeeld.

De spelersvakbond AFE uitte al zijn bezorgdheid over het spelen bij extreme hitte, nu het seizoen verlengd is. La Liga neemt echter maatregelen om de gezondheid van de spelers te beschermen. Zo staat op de speelkalender naast elke wedstrijd de verwachte temperatuur en het historisch gemiddelde.

Vooral de wedstrijden die om 13u voorzien zijn baren zorgen. “We zien dat het weer in het eerstkomende competitieweekend eerder koel zal zijn. Bijgevolg hebben we wedstrijden om 13u geprogrammeerd”, stelt La Liga-voorzitter Javier Tebas. “Als het weer verandert en het kwik stijgt, zullen we zo’n wedstrijd verschuiven naar 17u. Wedstrijden om 13u zijn belangrijk voor onze partners in het buitenland.”