Drukker aan de kust, maar geen pinksteroverrompeling

Print

Het is merkelijk drukker aan de kust. Video: belga

De drukte aan de kust tijdens het pinksterweekend valt ondanks het mooie weer voorlopig goed mee. Er komen merkelijk wat toeristen en tweedeverblijvers uit het binnenland, maar die houden zich overwegend aan de regels. Wel moest de winkelstraat in Blankenberge een tiental minuten afgesloten worden omdat er even te veel volk was.

Het pinksterweekend is bij mooi weer doorgaans een topweekend aan de kust. Ondanks de coronamaatregelen werd ook dit jaar veel volk verwacht. Toch valt de drukte aan de kust voorlopig goed mee.

In Oostende, waar doorgaans heel wat dagtoeristen komen, bleef het tot nu toe vrij rustig volgens de politie. Ook in Blankenberge, waar dagtoeristen vaak naartoe trekken, blijft de grote massa uit. “Er is wat meer volk dan de afgelopen weken, maar van een massa kunnen we niet spreken. Wel hebben we tien minuten de winkelstraat afgesloten omdat het wat strop liep door het vele volk”, vertelt commissaris Philip Denoyette. Politie die controleerde op de dijk en het strand moest toen even helpen in het centrum. “Nu konden we dat nog goed bolwerken, maar als het nog drukker wordt, naar de zomer toe, hebben we extra hulp nodig van de federale politie.” De kustburgemeesters hebben in hun adviesplan voor de zomer al gevraagd om 140 extra politiemensen aan de kust deze zomer. “We hopen dat we snel steun krijgen.”

In De Panne aren er heel wat Franse toeristen van over de grens. Ook zij houden zich goed aan de regels, volgens burgemeester Bram Degrieck (Het plan-B). “De situatie is niet problematisch, maar we zullen tegen de zomer wel zorgen dat de markeringen op straat duidelijker en uitgebreider zijn.”

Ondanks de uitspraken van burgemeester Lippens in Knokke-Heist over corona-overtredingen, meldt de politie geen stijging in boetes of tussenkomsten. “Het is merkelijk drukker, maar de meerderheid houdt zich aan de regels”, klinkt het bij de politie. In Bredene is er vrij veel volk. “Het is moeilijk voor mijn diensten om alles te handhaven. Maar het is een zeer goede voorbereiding op de zomer. Na dit weekend zullen we alles evalueren en indien nodig aanpassen”, aldus burgemeester Steve Vandenberghe (sp.a).

Nieuwe Video's