© Jochen Heyligen

© Jochen Heyligen

© Jochen Heyligen

© Jochen Heyligen

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Herentse verenigingen organiseren opnieuw papierslag

Het was inmiddels drie maanden geleden dat de verenigingen van het Herent de traditionele papierslag konden organiseren, maar vanaf 18 mei kregen ze het groen licht om weer van start te gaan.

Jochen Heyligen

Op de laatste zaterdag van de maand mei stond de Herkol op de lijst als “helpende vereniging”, maar ook het bijna voltallige bestuur van OC De Vranken was paraat om de klus te klaren. Verwacht werd dat er na al die maanden toch heel wat papier zou klaarstaan bij de huizen in het Herent en de Kolis. Niets was minder waar. Er werd dan ook niets aan het toeval overgelaten en de grote middelen werden ingezet om de twee containers achter de kerk zonder problemen goed gevuld te krijgen.

Dit alles mocht natuurlijk alleen doorgaan mits naleving van een aantal strenge maatregelen uitgevaardigd door de gemeente, en daar hield iedereen zich dan ook aan. Ondanks de restricties, waaronder bijvoorbeeld een beperkt aantal personen per wagen, de anderhalvemeterregel en duidelijke afspraken van de taken werd er gemaskerd het oud papier te lijf gegaan. Nog voor de middag was het Peltse gehucht weer papiervrij gemaakt.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio