Harmonie Millen daagt leden uit met fotozoektocht

Print
Harmonie Millen daagt leden uit met fotozoektocht

Foto: Bénedith Oben

Millen

Riemst - Om haar leden wat bezig te houden tijdens de coronacrisis, organiseert de Kon. Par. Harmonie Sint-Cecilia Millen wekelijks een virtuele babbel om wat bij te praten. Ook werd er een leuke fotozoektocht uitgewerkt voor alle leden.

Naar aanleiding van de getroffen maatregelen rond de verspreiding van het coronavirus zag ook de Kon. Par. Harmonie Sint-Cecilia Millen zich genoodzaakt om haar repetities en activiteiten te annuleren. Zeer jammer, zeker ook omdat eind april de viering van het 75-jarig bestaan van de harmonie zou plaatsvinden. Om het groepsgevoel weer wat aan te scherpen, wordt er wekelijks op vrijdagavond, op het normale tijdstip van de repetitie, een virtuele Zoom-babbel gehouden zodat iedereen wat kan bijpraten met mekaar.

Daarnaast werd er ook een leuke fotozoektocht uitgewerkt. Alle leden kregen een document met daarin 10 kennisvragen en 20 detailfoto’s, gemaakt in Millen en Elst. De leden moesten op zoek naar het exacte adres van de gefotografeerde locaties. Om bonuspunten te verdienen, konden ze een selfie maken met de locatie op de achtergrond. Omdat de harmonie dit jaar normaal haar 75-jarig bestaan zou vieren, werd er ook wat geschiedenis aan toegevoegd. Sommige locaties konden gekoppeld worden aan iets dat betekenis heeft gehad in de 75-jarige geschiedenis van de harmonie. Het was dan ook de taak van de leden om deze link uit te zoeken. De antwoorden varieerden van de plaats waar het vaandel bewaard wordt tot het repetitielokaal, de locatie van de kar voor het vervoer van materiaal en het stamcafé van de harmonie.

"Leuk om te zien hoeveel leden en hun familie enthousiast meededen met deze fotozoektocht", klink het bij de harmonie. "Er is duidelijk nog heel wat kennis over de harmonie en het dorp bij onze leden! Verder zijn we zeker ook onder de indruk van het talent om originele selfies te maken. Onze harmonie hoopt snel haar activiteiten te kunnen hervatten. Voor de rest wensen wij iedereen het beste toe in deze uitzonderlijke tijden. En we hopen iedereen snel weer te mogen verwelkomen op een van onze evenementen."

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio