Jeugd- en amateurcompetities mogen vanaf 5 september opnieuw opstarten

Print
Jeugd- en amateurcompetities mogen vanaf 5 september opnieuw opstarten

Foto: Photo News

Voetbal Vlaanderen heeft de startdatum van haar competities in 2020-2021 bekendgemaakt. Vanaf zaterdag 5 september komen alle jeugdafdelingen en voetbalcompetities tot tweede en derde amateur opnieuw in actie.

Alle competities 2020-2021 gaan van start op zaterdag 5 september. Door de naweeën van het coronavirus een weekend later dan eerst gepland. Dit betekent dat vanaf het weekend van 5 en 6 september de bal weer zal rollen in alle afdelingen, van het jeugdvoetbal tot D2-D3.

Ook de wedstrijddata van de Croky Cup schuiven een week op. Zo zal de eerste speeldag pas doorgaan in het weekend van 8 en 9 augustus. Dit maakt dat de eerste speeldag van de competitie samenvalt met de vijfde speeldag van de Croky Cup. In het geval dat uw club zich weet te plaatsen voor deze vijfde ronde zal de competitiewedstrijd verplaatst worden naar woensdag 9 september.

Voetbal Vlaanderen meldt wel dat dit voorstel nog enigszins onder voorbehoud begrepen moet worden, met de lopende klachten bij het BAS en een mogelijke tussenkomst van de Belgische mededingingsautoriteit in het achterhoofd.

De volledige kalender met de speeldata kan u hier raadplegen.