Politie betrapt op barbecuefeestje bij bewaken van de grens

Print
Politie betrapt op barbecuefeestje bij bewaken van de grens

Drie inspecteurs van de federale politie die de Belgisch-Nederlandse grens in Wuustwezel moesten bewaken, zijn zondag betrapt toen ze tijdens hun dienst aan het barbecueën waren. Alle drie hadden ze stevig gedronken. “Onaanvaardbaar”, zegt de federale politie.

De drie inspecteurs moesten zondag de grens bewaken in Wuustwezel, in het kader van de coronacrisis. Ze moesten controleren of buitenlandse chauffeurs die ons land wilden binnenkomen daarvoor wel de nodige toelating hadden.

Eén van die gecontroleerde chauffeurs zou tijdens zo’n controle een barbecue hebben zien staan smeulen, met daarnaast enkele flessen roséwijn. Bezorgd belde de chauffeur daarop zelf naar de politie. Agenten van de lokale politie die hun collega’s gingen controleren, stelden vast dat ze alle drie gedronken hadden. Bronnen bevestigen dat ze ook een barbecuestel zagen staan.

Alcoholtest

De drie inspecteurs moesten daarop een alcoholtest afleggen. Eén van de drie zou zich daarbij zeer opstandig gedragen hebben tegenover zijn collega’s.

“Er is proces-verbaal opgesteld tegen twee inspecteurs omdat ze alcohol hadden genuttigd”, bevestigt Sarah Frederickx, woordvoerster van de federale politie aan onze zusterkrant Het Nieuwsblad. Hoeveel promille de inspecteurs in het bloed hadden, wil de federale politie om juridische redenen niet bekendmaken. “Maar het was te veel.”

Het gaat om ervaren politiemensen met meer dan twintig jaar dienst. De inspecteurs werken normaal gezien bij de luchtvaartpolitie. Maar in coronatijden werden ze naar het noorden van Antwerpen gestuurd om hun collega’s bij te staan, en om de grens te bewaken.

“Er is een intern tuchtonderzoek geopend”, zegt Frederickx. De drie zullen ondervraagd worden en moeten binnenkort hun versie geven, van wat er zich zondag aan de grens afspeelde. “Als blijkt dat de feiten bevestigd worden, dan is dit onaanvaardbaar. Het dreigt een smet te werpen op al het harde werk van hun collega’s van de afgelopen weken, in deze moeilijke tijden.”

Nieuwe Video's