© Shutterstock

Patissiers van de Queen delen hun recept voor koninklijke scones

Omdat iedereen in coronatijden aan het bakken is gegaan, delen de patissiers van Queen Elizabeth op sociale media hun recept voor de favoriete scones van de vorstin. Met amper zeven ingrediënten kun je ze thuis zelf maken.

flb

Tijdens de zomerse tuinfeesten in Buckingham Palace serveert de keuken meer dan 27.000 kopjes thee, meer dan 20.000 sandwiches en 20.000 stukjes taart, maar ook de scones mogen niet ontbreken. Omdat alle festiviteiten op het paleis deze zomer zijn afgeschaft, deelden de patissiers van de Queen dan maar hun recept voor die laatste op Instagram.

Scones zijn kleine broodjes die traditioneel gegeten worden met wat confituur en opgeklopte room en vaak worden geserveerd bij de thee om 16 uur. De favoriete van de koningin bevatten rozijntjes, zo blijkt uit het recept.

Ingrediënten:

500 g bloem

30 g bakpoeder

95 g boter

85 g suiker

2 eieren

140 ml karnemelk

100 g rozijnen (laat ze een halfuur weken in warm water)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de bloem, het bakpoeder, de boter en de suiker samen in een kom tot je kruimels krijgt.

Klop in een andere kom de eieren en de melk samen. Voeg het lopende beslag bij het droge. Meng tot een mooi en glad beslag. Voeg de rozijnen toe en maak dat ze goed verdeeld zijn.

Haal het deeg uit de kom, maak het plat en bedek met folie. Laat vervolgens ongeveer een halfuur rusten. Rol het deeg uit tot een beslag van 2,5 centimeter en snij uit in een vorm naar keuze. Laat de scones nog eens 20 minuten rusten.

Smeer ze in met eigeel en bak 10-12 minuten in de oven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Niet te missen