Donderdag al nationale veiligheidsraad over heropening horeca?

Donderdag al nationale veiligheidsraad over heropening horeca?

De GEES-expertengroep heeft maandagavond een advies geformuleerd voor de geplande heropening van de horeca op 8 juni. Aangezien de sector veel druk uitoefent op de politiek, zou de nationale veiligheidsraad die daarover definitief moet beslissen wel eens vervroegd kunnen worden naar donderdag of zelfs woensdagavond, schrijft het Waalse Sudinfo. Normaliter zou de nationale veiligheidsraad pas volgende woensdag weer bijeenkomen.

LEES OOK. Horeca wil zo snel mogelijk duidelijkheid

De federale regering zit vandaag samen met de deelregeringen in een overlegcomité. Onder andere het protocol waarin de beschermingsmaatregelen voor restaurants en cafés worden vastgelegd, zou daarbij op tafel komen. Als dat vlot gaat, zou een vervroegde nationale veiligheidsraad mogelijk moeten zijn. “Dat zou de horeca meer tijd geven om zich voor te bereiden voor de heropening”, klinkt het in de wandelgangen.

In kringen rond de premier wordt echter ontkend dat er plannen zouden zijn om de veiligheidsraad te vervroegen, maar sluit men niet uit dat er op andere overlegniveau’s iets beslist wordt. “Ook op sectorniveau kan men al veel voorbereidingen treffen”, meldt men.

bekijk ook

Genkse cafébaas protesteert met spandoeken tegen lockdown

Video: CN

Nieuwe Video's