© Jos Dessers

© Jos Dessers

© Jos Dessers

© Jos Dessers

© Jos Dessers

© Jos Dessers

© Jos Dessers

© Jos Dessers

© Jos Dessers

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Diepenbeekse Bea Vangertruyden stelt aquarellen en sculpturen tentoon in Genk

Door de coronamaatregelen werd de tentoonstelling ‘Mijn ogen vlechten draden rondom de leegte’ van Bea Vangertruyden op vrijdag 22 mei zonder de gebruikelijke vernissage geopend. De in Diepenbeek wonende kunstenares exposeert zowel in binnen- en buitenland, maar vooral in Frankrijk waar haar werk veel bijval kent. Daar stelde ze na een strenge selectie in september 2019 nog tentoon op de 13de Biënnale voor hedendaagse portretten die plaatsvond in Musée Français de la Carte à Jouer in Issy-les-Moulineaux in Parijs.

Jos Dessers

Verder werd Bea Vangertruyden geselecteerd om te exposeren tijdens Puls’Art 2020, een internationale tentoonstelling voor hedendaagse kunst in de Franse stad Le Mans. In eigen land neemt ze deel aan Kunstroute OOkunst in Kortemark. Beide exposities zijn echter door het coronavirus naar volgend jaar verplaatst.

De werken van Bea Vangertruyden weten bij de kijker een sfeer op te roepen die mystiek, bevreemdend, maar tegelijk herkenbaar is. Ze weet met subtiele kleuren een dromerig en ontroerend moment in haar aquarellen vast te leggen. Haar portretten spreken de taal der onschuld. Waterkringen zetten kleursporen af met minieme kleuren die bijna tot niets verdund zijn. Zoals de wereld van een kind zoekt het water zijn toevlucht, spontaan en onbegrensd. Uit klei of beton weet Bea prachtige beelden op te bouwen. Aangrijpbaar zijn de door leed bevlekte, ontroostbare gezichten die sympathie en tederheid opwekken alsook een verlangen om getroost te worden, met ogen verblind door absolute liefde.

De tentoonstelling loopt nog tot en met 21 juni in The-Gallery, Molenstraat 7 in Genk en is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur. Graag reservatie via sms of telefoon op het nummer 0473/28.82.52.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio