© REUTERS

Stoffel Vandoorne stapelt tweede plaatsen op in Race at Home Challenge

Stoffel Vandoorne (Mercedes) is zaterdag nog maar eens tweede geworden in de Formule E Race at Home Challenge. In de vijfde manche van het seizoen moest hij op het virtuele Tempelhof-stratencircuit van Berlijn de Brit Oliver Rowland (Nissan-E DAMS) 296 duizendsten voor laten gaan.

Het is de derde tweede plaats op rij voor de 28-jarige West-Vlaming. In de eerste twee virtuele ePrix werd hij vijfde. De Duitser Daniel Abt (Audi) werd zaterdag op 3.508 derde. Jérôme D’Ambrosio (Mahindra Racing) gaf op.

Vandoorne vertrok voor de derde keer dit seizoen vanop de pole, maar verloor de eerste plaats na contact met de bolide van Abt. Rowland profiteerde van het gebakkelei tussen de Belg en de Duitser en stond de leiding niet meer af, ondanks fel aandringen van Vandoorne.

Ook in de stand is Vandoorne tweede. Met 78 punten naderde hij tot op vier punten van de Duitser Pascal Wehrlein (Mahindra Racing), zaterdag vierde. D’Ambrosio is met 2 punten 17e.

'Al bij al kan ik tevreden zijn', verklaarde Vandoorne. 'Ik pakte weer de pole en reed de snelste ronde en sprokkelde zo wat extra punten. Het is alleen jammer dat ik de leiding verlies door die agressieve strijd met Abt. Ik had de snelheid om te winnen. Op het einde zat ik weer in het spoor van Rowland, maar vond ik niet meer de ruimte om hem voorbij te gaan. Op naar de volgende wedstrijd, een zege loert om de hoek!'