© AFP

Geen fans en zelf ballen rapen, maar Amerikaans supertalent en drie collega’s tennissen de coronacrisis van zich af

Vier tennisvrouwen hebben zich vrijdag laten opmerken tijdens de eerste dag van een officieus tennistoernooi in Florida, de UTR Pro Match Series. Het WTA-circuit ligt wegens de coronacrisis momenteel zeker tot 20 juli stil.

Vincent Van Genechten

Danielle Collins (WTA 51) haalde het van haar landgenote Amanda Anisimova (WTA 28 en vorig jaar nog halve finaliste op Roland Garros op haar 17de) in 4-1 en 4-2. Alja Tomljanovic (WTA 56) rekende af met Alison Riske (WTA 19) in 4-3 en 4-1. Riske klopte vervolgens Anisimova met 0-4, 4-0 en 4-3.

LEES OOK. Blond, Russische roots en supergetalenteerd: dit is het verhaal achter Amanda Anisimova, de 17-jarige sensatie van Roland Garros

Zaterdag loopt het toernooi verder en het sluit af met finale en partij om de derde plaats. Het toernooi, in volle coronacrisis, vindt plaats volgens een speciaal format, met twee winnende sets van vier games. Fans zijn niet welkom en ook ballenrapers ontbreken.

Het toernooi bij de mannen vond een tweetal weken geleden plaats. Toen speelden Reilly Opelka, Hubert Hurkacz, Miomir Kecmanovic en Tommy Paul tegen elkaar.

© AFP

© AFP

© AFP

© AFP

© AFP

© AFP

© AFP