Nieuwe Nationale Veiligheidsraad op woensdag 3 juni

Print
Nieuwe Nationale Veiligheidsraad op woensdag 3 juni

Foto: BELGA

Er komt een nieuwe vergadering van de Nationale Veiligheidsraad op woensdag 3 juni. Dat meldt premier Sophie Wilmès na het akkoord over de kinder- en jeugdkampen voor de zomer.

LIVE. Volg hier alle ontwikkelingen over het coronavirus

Op de volgende vergadering van de Nationale Veiligheidsraad zal gekeken worden naar de volgende stap (fase 3) in de versoepeling van de lockdownmaatregelen. Daarbij zullen specifiek de culturele sector, de sport en de horeca centraal staan, meldt het kabinet-Wilmès.

“Maar er zal ook bekeken worden wanneer en in hoeverre het mogelijk is om meer sociale contacten toe te laten, religieuze ceremonies opnieuw te laten plaatsvinden en evenementen van verschillende grootte deze zomer te laten doorgaan”, klinkt het.

De timing van de vergadering, woensdag 3 juni, komt pas nà de verdere heropening van de scholen die Vlaanderen voorstelt. Vlaanderen wil namelijk vanaf 2 juni al de scholen breder heropenen. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) gaat er ook van uit dat de Veiligheidsraad dat advies “zo snel mogelijk” goedkeurt. “Het gebeurt niet altijd dat een volledige sector een onderbouwd voorstel op tafel legt dat dan ook nog is afgedekt door de experts van de GEES. Hier nu nog van afwijken zou toch een beetje bizar zijn, vooral als je weet dat heel Vlaanderen snakt naar een bijkomende heropening”, aldus Weyts.

Nieuwe Video's