Taekwondo Dongji herstart trainingen

Print
Taekwondo Dongji herstart trainingen

Foto: Theo Giesberts

Beringen - Nadat Taekwondo Dongji noodgedwongen vanaf vrijdag 13 maart de trainingen moest staken vanwege de corona-maatregelen, was het 65 dagen geleden dat de leden elkaar nog gezien hadden. Deze week waren er dan ook veel blije gezichten te zien op de voetbalvelden van Korspel en werd er vol overgave getraind door de jonge taekwondoka’s die er duidelijk van genoten om elkaar eindelijk terug te zien en zich gezamenlijk te kunnen uitleven na deze lange periode van inactiviteit.

Nadat vorige week bleek dat de Nationale Veiligheidsraad besloot om trainingen in de buitenlucht weer toe te laten, stelde de clubleiding alles in het werk om de trainingen zo snel mogelijk terug op te starten. Mede door het gemeentebestuur en de medewerkers van de sportdienst werd zeer snel een geschikte trainingslocatie gevonden, zodat het voor de club mogelijk was om aan alle gestelde voorwaarden van de Nationale Veiligheidsraad te voldoen alsook aan de uitgevaardigde richtlijnen van de vechtsportfederaties.

De clubleiding is zeer tevreden over de manier waarop de trainingen tot nu toe verlopen zijn. De jeugd alsook de ouders hebben zich zeer goed aan alle afspraken gehouden en er waren voldoende trainers en vrijwilligers ter beschikking om ervoor te zorgen dat de trainingen op een verantwoorde manier konden plaats vinden. Zo was iedereen verplicht om bij het betreden van het sportcomplex een mondkapje te dragen en de handen te laten desinfecteren. Hierna moest men zich meteen naar een van de afgebakende trainingsvelden begeven en daar wachten op het begin van de training.

De club heeft een zeer goed gevoel overgehouden aan de opstart van de trainingen en heeft daarom ook besloten om vanaf volgende week ook de lessen voor de allerjongste leden, de 3 tot 6-jarigen, weer op te starten.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio