Tom Boonen won in 2016 in Londen.

Tom Boonen won in 2016 in Londen. © AFP

Prudential RideLondon Classic gaat dit jaar niet door vanwege corona

Er wordt dit jaar geen negende editie georganiseerd van de Prudential RideLondon Classic, een Engelse eendagskoers die tot de WorldTour behoort. De wedstrijd stond op 16 augustus geprogrammeerd maar werd vandaag van de kalender geschrapt.

Guy Van Den Langenbergh / Bron: Belga

De afgelasting komt er nadat de Londense overheid vanwege de coronacrisis besliste het ‘2020 Prudential RideLondon festival of cycling’ niet te laten doorgaan. De wedstrijd voor profs maakte deel uit van dat festival, net als een vrouwenkoers en wedstrijden voor amateurs en wielerliefhebbers.

“We begrijpen dat dit een teleurstelling is voor de vele tienduizenden mensen en de wielerprofs die ervan houden om door de straten van Londen en Surrey te koersen. Maar ik denk dat iedereen begrijpt waarom deze beslissing is genomen”, aldus organisator Hugh Brasher.

Vorig jaar ging de zege in Londen naar de Italiaan Elia Viviani. Met Tom Boonen, winnaar in 2016, staat er een Belg op de erelijst.

De annulatie van de Britse klassieker zou goed nieuws kunnen betekenen voor Dwars door het Hageland. Nick Nuyens zou deze wedstrijd graag op 15 augustus op de internationale kalender plaatsen. Zijn wedstrijd heeft voorlopig nog geen nieuwe datum toegewezen gekregen.