© AFP

Ook Nascar is weer begonnen zonder zijn 63.000 fans: “Heel anders dan we gewoon zijn”

Na een onderbreking van tien weken vanwege de coronacrisis vond zondag in het Amerikaanse Darlington (South Carolina) nog eens een wedstrijd in de Nascar plaats, een in de VS erg populaire autosportcompetitie. Kevin Harvick reed naar de overwinning, de vijftigste uit zijn carrière, en sprak daarna bij Fox Sports over zijn gevoel tijdens het racen. “Ik dacht dat het niet zoveel anders zou zijn als we gewoon zijn, maar het is hier doodstil. Wij missen de fans.”

Er verschenen 40 wagens aan de start voor de wedstrijd over 400 mijl (643,7 km) op het ovaal in Darlington. Om veiligheidsredenen werden er maar 900 mensen toegelaten op en rond het circuit. Dat is maar een fractie van de 63.000 mensen die er normaal zouden zijn. Iedereen moest zijn temperatuur laten opmeten en zich houden aan gangbare veiligheidsvoorschriften (een masker dragen, handen wassen, afstand houden, geen handen geven).

Woensdag staat in Darlington opnieuw een wedstrijd op het programma. Komend weekend worden er twee races in Charlotte georganiseerd. Het plan is tot 21 juni twintig wedstrijden te laten doorgaan.