© Rosita Quareme

© Rosita Quareme

thumbnail:
thumbnail:

Maddalena over onthaalouder zijn in coronatijden

Onthaalouder Maddalena Piras werkt als onthaalouder in Maasmechelen. Ze zorgt al jaren voor een fijne opvang voor haar opvangkindjes. Tijdens de coronacrisis bleef ze opvang voorzien voor kindjes van ouders uit de zorg. Gedurende de eerste weken van de lockdown waren er twee kindjes in de opvang aanwezig.

Rosita Quareme

Maddalena: “Voor mijzelf was het erg vreemd dat het zo rustig was in de opvang. Ook de kinderen vonden het een beetje onwennig. Ik heb in deze periode vaak muziek opgezet en veel gedanst met de kinderen. Dankzij het mooie weer konden we vaak naar buiten gaan. We hebben ervan genoten om samen bloemetjes te planten.”

Maddalena werkt in de opvang veel met pluchen dieren en een kleurenblok. Ze gebruikt deze materialen om samen liedjes te zingen en te werken aan taalontwikkeling.

Maddalena maakte samen met de aanwezige kindjes filmpjes waarin ze de dieren en de kleurenblok gebruikt. Deze filmpjes werden bezorgd aan de kindjes die niet naar de opvang konden komen. Zo bleven de kinderen met elkaar en met Maddalena in contact.

Intussen zijn er heel wat ouders die binnenkort terug moeten gaan werken. Onthaalouder Maddalena: “ik vind het belangrijk dat kinderen de kans krijgen om opnieuw gewoon te worden in de opvang.Om te zorgen dat de overgang voor de kinderen vlot verloopt, komen ze nu al opnieuw wennen in mijn opvang. Ik vind het heerlijk om de kindjes terug te zien en kijk ernaar uit dat al mijn kapoenen terug naar de opvang komen."

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio