© Fred Debrock

Vandaag geen enkel overlijden gemeld in Limburgse ziekenhuizen

Zeer goed nieuws uit de Limburgse ziekenhuizen: de afgelopen 24 uur werd geen enkel overlijden gemeld. De verpleegkundigen kunnen stilaan op adem komen, want ook de druk op de intensieve afdelingen neemt steeds verder af.

rd

Eerst een verduidelijking: in het weekend kunnen niet alle Limburgse ziekenhuizen hun dagelijkse cijfers meedelen. De redactie ontving geen informatie van het Mariaziekenhuis in Pelt, Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden en het AZ Vesalius in Tongeren. Maar uit de cijfers van de ziekenhuizen in Hasselt, Genk, Maaseik en Heusden-Zolder blijkt dat de afgelopen 24 uur niemand overleden is aan het coronavirus. Op zaterdag werd enkel in het ZOL in Genk één overlijden gemeld.

COVID-19 eist in Limburg dus bijna geen levens meer. In het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder is er bijvoorbeeld 12 dagen op rij niemand meer gestorven aan het virus, in het Ziekenhuis Maas en Kempen werd al 9 dagen geen sterfgeval meer gemeld. In het Jessa Ziekenhuis is de situatie op dat vlak al vijf dagen stabiel.

Intensieve zorgen

Ook wat de nieuwe opnames betreft was het zeer rustig. De vier ziekenhuizen die cijfers konden bezorgen, melden in totaal vijf nieuwe patiënten op zaterdag en vier op zondag. Zaterdag werden nog 9 mensen genezen verklaard en naar huis gestuurd. De afgelopen 24 uur werden echter geen patiënten meer ontslagen uit het ziekenhuis.

Er verblijven nu nog 89 coronapatiënten in de vier eerder vermelde ziekenhuizen, maar dat aantal ligt met de patiënten van Sint-Trudo, Mariaziekenhuis en AZ Vesalius erbij uiteraard wel nog een stuk hoger. Opvallend is dat de afdelingen intensieve zorgen steeds minder belast worden, er liggen nog zeker 19 patiënten op deze diensten. Ter vergelijking: tijdens de piek van de crisis waren dat nog 87 personen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio