Griekse Stefanidi wint duel onder polsstokspringsters in Ultimate Garden Clash

Olympisch kampioene Katerina Stefanidi heeft zaterdag een polsstokwedstrijd over afstand gewonnen, nadat ze 34 keer over de lat van vier meter ging in een halfuur. De 30-jarige Griekse haalde het voor de Amerikaanse Katie Nageotte (30) en Canadese Alysha Newman (21).

Michiel Verheirstraeten

Nu het atletiekseizoen wegens de coronacrisis helemaal stilgevallen is, leggen de atleten zich toe op alternatieve competities op afstand, zoals de ‘Ultimate Garden Clash’. Op hun eigen trainingsplek plaatsten de toppolsstokspringsters de lat op vier meter. In een halfuur moesten ze proberen die hoogte zo vaak mogelijk te overschrijden.

Katerina Stefanidi, die in het warme Athene sprong, haalde het voor Katie Nageotte, die in de Amerikaanse staat Georgia haar kans waagde. Alysha Newsman, aan zet in de buurt van Toronto, volgde als derde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Zweedse wereldrecordhouder Armand Duplantis, de Amerikaanse tweevoudige wereldkampioen Sam Kendricks en de Fransman Renaud Lavillenie, de olympische kampioen van 2012, namen het op 3 mei al eens tegen elkaar op in een gelijkaardige competitie. Lavillenie en Duplantis sprongen elk 36 keer over 5 meter, Kendricks 26 keer.

Aangeboden door onze partners