Regering en Lufthansa bereiken geen akkoord over staatssteun voor Brussels Airlines

Regering en Lufthansa bereiken geen akkoord over staatssteun voor Brussels Airlines

De federale regering en de Duitse luchtvaartgroep Lufthansa zijn vrijdagmiddag uit elkaar gegaan zonder akkoord over overheidssteun voor Lufthansa-dochter Brussels Airlines. De gesprekken gaan de komende dagen voort en beide partijen streven naar een “vruchtbaar akkoord”, zo staat in een gezamenlijk persbericht van de regering en Lufthansa.

Premier Sophie Wilmès, minister van Financiën Alexander De Croo en minister van Werk Nathalie Muylle hadden vrijdag een vergadering met onder meer Lufthansa-CEO Carsten Spohr en Dieter Vranckx, CEO van Brussels Airlines. Op tafel lag de staatssteun die Brussels Airlines vraagt, omdat het geld binnen twee weken anders onherroepelijk op is. Een akkoord kwam niet uit de bus, maar in een gezamenlijk persbericht maken beide partijen duidelijk dat er hoop is.

“Er werd afgesproken om de komende dagen verder te onderhandelen over de vorm en de voorwaarden van de financiering en de manier waarop de realisatie van het groeiplan kan worden gegarandeerd op een manier die ook de operationele efficiëntie van Lufthansa Group verbetert. Dergelijk vergelijk is maar mogelijk indien er ook een akkoord wordt gevonden tussen de sociale partners en de directie van Brussels Airlines. Een overeenkomst tussen Lufthansa Group en de Duitse overheid, waarmee de Belgische regering in nauw contact staat, is daarbij evenzeer van belang. Beide partijen hebben de vaste overtuiging om tot een vruchtbaar akkoord te komen in het belang van Brussels Airlines, haar personeel en het ganse ecosysteem rond de luchthaven”, klinkt het.