Koningin Mathilde en prinses Eleonore delen voedselpakketten uit aan Brusselse daklozen

Koningin Mathilde en prinses Eleonore hebben donderdagavond een bezoek gebracht aan daklozenrestaurant Kamiano in Brussel. Tijdens de coronacrisis is Kamiano, een project van de Sant’ Egidiogemeenschap, overgeschakeld op takeaway voedselbedeling voor daklozen. De koningin kreeg uitleg over de werking in tijden van corona, praatte met daklozen terwijl haar jongste dochter de voedselpakketten hielp uitdelen.

Koningin Mathilde kent de daklozenwerking van Kamiano goed. Vorig jaar nog bracht ze een bezoek aan de hoofdzetel in Antwerpen. Donderdagavond nam ze haar jongste dochter prinses Eleonore mee naar het daklozenrestaurant in hartje Brussel en dat is heel uitzonderlijk dat de kinderen van het koningspaar hun ouders vergezellen bij activiteiten. De reden hiervoor was dat Eleonore cake gebakken had. Die deelde ze samen met de andere vrijwilligers uit aan de daklozen.

Sinds de uitbraak van het virus doen meer dak- en thuislozen een beroep op de hulp van Kamiano. Jan De Volder, woordvoerder van Sant’ Egidio legt uit dat Kamiano het aantal maaltijden dat het aanbiedt verdubbeld heeft: “Vroeger konden Brusselse dak- en thuislozen enkel op donderdagavond langskomen om een maaltijd te gebruiken. Sinds enkele weken offreren we nu ook maaltijden op maandagavond. Twee keer per week dus helpen we zo tachtig à honderd personen. En het Kamianorestaurant is takeaway geworden. Waar mensen vroeger binnenkwamen, delen we nu de maaltijden uit op ons binnenplein. De bedoeling is dat mensen die maaltijd elders opeten, maar we hebben toch enkele tafels buiten voorzien, want niet iedereen heeft een plek om rustig te eten.”

Koningin Mathilde loofde de moed van sommige mensen die langskwamen, feliciteerde hen met zelfgemaakte mondmaskers, spoorde hen aan om voorzichtig te zijn en de gezondheidsvoorschriften na te leven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer