© European Athletics

Kim Gevaert en Tia Hellebaut sieren affiche ’50 Golden Moments’ van Europese atletiek

De Europese atletiekfederatie European Athletics (EA) heeft ter ere van zijn vijftigste verjaardag de online campagne ‘50 Golden Moments’ gelanceerd. De volgende zes maanden zullen grootse momenten uit de Europese atletiek van de vijf voorbije decennia in de kijker gezet worden.

Kim Gevaert en Tia Hellebaut sieren mee de online affiche van ’50 Golden Moments’ van de Europese atletiek. De Europese atletiekfederatie European Athletics (EA) heeft ter ere van zijn vijftigste verjaardag de online campagne gelanceerd.

De volgende zes maanden zullen beklijvende momenten uit de Europese atletiek van de vijf voorbije decennia in de kijker gezet worden. Op het EK in Göteborg van 2006 pakten Kim Gevaert op de 200m en Tia Hellebaut in het hoogspringen Europees goud op haast hetzelfde ogenblik. Ze stapten toen samen door het stadion, gedrapeerd onder de Belgische vlag.

“Het idee is om vijftig jaar Europese atletiek te vieren, maar op een moderne digitale manier”, zegt Rob Faulkner, communicatieverantwoordelijke bij de EA. “We hebben geput uit ons verleden en vijftig grootse momenten gekozen.”

De fragmenten vonden plaats tussen het EK in Helsinki in 1971, het eerste event door de dan net opgerichte Europese atletiekassociatie (EAA), en het EK indoor van vorig jaar in Glasgow. Donderdag wordt het eerste fragment getoond: het wereldrecord polsstokspringen bij de junioren van de Zweed Armand Duplantis (6m05) tijdens het EK in Berlijn in 2018.

De fragmenten zijn te bekijken op de sociale media en het YouTube-kanaal van de EA.