Tibi / Jacquemus / Marc Jacobs © Catwalkpictures

Van hoog naar laag: de comeback van de heupbroeken

Broeken met een hoge taille blijven nog in de mode, maar krijgen weer meer gezelschap van modellen om op de heupen te dragen. Onder meer Britney Spears en Christina Aguilera waren fan in de jaren 90, nu blazen modeontwerpers de stijl nieuw leven in.

vwh

Flashback naar de jaren 90: het decennium dat ook het modebeeld van vandaag mee bepaalt. Verschillende invloeden en trends zijn nu weer helemaal in de mode - zij het in dezelfde gedaante of net iets anders. In die laatste categorie zit de broek met lage taille, in de nineties sterk vertegenwoordigd door popzangeressen Britney Spears, Christina Aguilera en Anastacia. Zij kozen vaak voor een jeans of lederen exemplaar tot aan het heupbeen, voorzien van een minuscuul ritsje om de beklemtonen dat de taille écht wel heel laag was. De populairste combinatie: met een afgetrainde buik en een korte top of beha.

Een paar seizoenen terug dook de broek met ultralage taille weer op de catwalks op van onder meer Tommy Hiliger. Topmodellen Gigi en Bella Hadid en Emily Ratajkowski waren fan en droegen het stuk om het laagst. Anno 2020 zijn het niet die broeken die wachten op een plekje in je garderobe. Modehuizen zoals Marc Jacobs, Tibi en Jacquemus gooien het over een iets stijlvollere boeg.

Denk aan losse pantalons in rijke materialen die je eigenlijk oversized draagt, waardoor ze casual op de heupen vallen. Je buikje tonen kan als je de sportieve toer op wil zoals Miley Cyrus demonstreerde bij Jacobs. Bij Tibi werden baggy broeken - cargozakken incluis - in parachutestof gedragen met een aansluitende ; lange top of body. Jacquemus introduceerde wijde culottes om op de keupen te dragen.

Het item eigentijds - lees: comfortabel in coronatijden - en met stijl dragen kan. Mix en match met een blazer of trenchcoat. Een wijdere, lage broek gaat perfect met een strakker shirtje - een cropped top voor de durvers. Neem het voorbeeld aan de designers en houd je aan effen kleuren om een look samen te stellen. Een tip: in tegenstelling tot de mode van een paar jaar geleden is het momenteel niet on trend om de randen van je onderbroek of body in de schijnwerpers te plaatsen boven de taille van een broek. Werk de stijl af met een sierlijk sandaaltje of sneakers.

Meer over Modetrends

Niet te missen