© Marc Dedecker

© Marc Dedecker

thumbnail:
thumbnail:

Neos Zutendaal legt corona-dagboek aan

Op de website van Neos Zutendaal houdt de voorzitter een dagboek bij over het dagelijkse leven in tijden van corona. Daarin beschrijft hij zowel dingen uit de eigen club, de eigen gemeente maar ook van verder in het land.

Marc Dedecker

Wil u ook wel weten hoe Neos Zutendaal met de coronacrisis omgaat? Dan kan u een bezoekje brengen aan de website van de organisatie. Elke dag beschrijft de voorzitter over de grote en kleine gebeurtenissen die bij hem thuis, bij zijn clubs, in Zutendaal en overal.

Dat staat in ‘Zwarte Zwanen’. Dit zijn de eerste zinnen: "Een oorlog is losgebroken. De vijand heet corona. Op 29 februari 2020 testte een vrouw uit het Antwerpse als eerste in ons land positief op het virus. Een griep werd gezegd. Eerder was er een West-Vlaming besmet in Wuhan (China). Het leven daar werd steeds dramatischer, dat zagen we op tv. In Italië was het evenmin te versmaden. We keken raar naar de beelden van Milaan. Nergens volk te zien. Zoiets is bij ons onmogelijk, toch? Uit alle nieuwsberichten leid ik af: het is in elk geval iets zonderling en erger, veel erger dan griep.

Op dinsdag 3 maart was ik om 19.30 uur op een lezing van een gepensioneerde politicus, een soort vergadering die je omwille van zijn context nooit vergeet. Jan Peumans kwam spreken voor Rotary Genk-Noord. Hij is voorzitter geweest van de Vlaamse Kamer en ex-burgemeester van Riemst en een niet te versmaden entertainer. Omwille van zijn vlijmscherpe tong, humor, gepaste kritiek op eigen rangen en zijn gevatheid. Net voor ik thuis vertrok, zag ik op tv een emotionele Maggy De Block bezig. ‘Blijf in uw kot’, riep ze. We monkelden. Maar iedereen gaf gevolg aan haar oproep om in plaats van de hand te drukken, te groeten met een elleboog. Sommigen tikten elkaar aan met de voeten. Humor is nooit ver weg, ook in tijden van nood. Dat van in ons kot blijven, daar moesten we nog eens over nadenken..."


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio