Burgemeester Veerle Heeren misnoegd na barbecuefeestje bij van corona herstelde ex-schepen

De Truiense ex-schepen Pascal Vossius en 13 anderen hebben zaterdag een coronaboete gekregen omdat ze aanwezig waren op een barbecue. Extra pijnlijk is dat de voormalige politicus onlangs uitvoerig getuigde over zijn strijd tegen corona nadat hij vijf dagen in het ziekenhuis lag.

GeHo/JCr

LEES OOK. Partner Veerle Heeren na ontslag uit ziekenhuis: “Eerst was ik niet ongerust, nu ben ik bang”

LEES OOK. Partner Veerle Heeren mag na 22 dagen en langdurige coma intensieve afdeling verlaten

Het was zaterdag rond 20.30 uur dat de Truiense politie het barbecuefeestje stil legde. “Wij hebben veertien mensen geverbaliseerd aan een woning op de Hasseltsesteenweg in Sint-Truiden”, zegt korpschef Steve Provost. “Wij hadden een melding ontvangen dat er op dat adres iets te doen was. Elke aanwezige heeft een corona-pv ontvangen van minimaal 250 euro.”

Gechoqueerd

Pascal Vossius was ook aanwezig. Hij lag vijf dagen in het Sint-Trudo Ziekenhuis met corona. De Truienaar moest beademing kregen, maar kwam niet op de afdeling intensieve zorgen terecht. In een video bedankte hij uitvoerig het Truiense medisch personeel en gaf nog een goede raad mee die nu wel heel wrang overkomt. “Verzorg u goed. Blijf in uw kot.” Zondag reageerde Vossius kort. “Ik betreur de situatie, maar verder wens ik niet te reageren.” De Truiense burgemeester Veerle Heeren (CD&V) toont veel onbegrip, maar communiceerde zondag niet meer over de zaak.

Meer over Coronavirus

Nieuwe Video's