Post-corona is aangebroken in de bouw

Print
Genk - De aannemers zijn weer aan de slag en Termiën zal het geweten hebben. Het is een ideale periode om beton te storten op de werven in opbouw.

Nu de coronabeperkingen stilaan versoepeld worden, komt de bouw weer volop in actie. Op tal van plaatsen in Genk zie je de betonmixers hun lading spuien in de bekistingen die de voorbije weken klaargemaakt zijn. Zo ook in Termiën. Met man en macht wordt daar opnieuw gewerkt aan de bouw van de woongelegenheden op de plek waar vroeger het klooster van de paters dominicanen stond.

Vorig najaar was het klooster plots verdwenen. Afgebroken om zesendertig nieuwe woongelegenheden te bouwen rond de vroegere binnentuin. Aannemer Cordeel, in opdracht van de sociale huissvestingsmaatschappij Nieuw Dak liet er geen gras over groeien en de werken gingen flink vooruit tot corona toesloeg. Even leek de werf te slapen, maar nu de aannemers weer aan de slag mogen heerst er weer volle bedrijvigheid.

De betonmixers rijden af en aan en het beton vloeide overvloedig. Ondanks de coronacrisis zal de aannemer toch proberen om zoals voorzien, de werken - die om en bij de zeven miljoen kosten - af te hebben tegen eind 2021.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio