Sommige NBA-clubs openen vrijdag opnieuw hun deuren: herstart in juli?

Print
Sommige NBA-clubs openen vrijdag opnieuw hun deuren: herstart in juli?

Jamal Murray mag weer gaan trainen in Denver. Foto: AP

Verschillende NBA-clubs zullen vrijdag opnieuw de deuren van hun trainingscomplex openen. Dat berichten donderdag diverse Amerikaanse mediastations. Spelers kunnen onder strikte voorwaarden opnieuw trainen bij de Portland Trail Blazers, Denver Nuggets, Washington Wizards en Cleveland Cavaliers.

De clubs die hun trainingscomplex weer openen, moeten zich houden aan heel wat voorwaarden. Zo moeten de basketballers mondkapjes dragen, coaches zijn niet welkom en alle gebruikte materialen moeten weer worden schoongemaakt. Slechts vier spelers mogen tegelijk het complex in en de spelers mogen niet samen trainen. De door de NBA toegestane versoepelingen gelden enkel in staten waar de coronamaatregelen dit toelaten.

De NBA ligt sinds 11 maart stil. De organisatie van de populairste basketbalcompetitie ter wereld besloot het seizoen direct te staken nadat een speler, Rudy Gobert van Utah Jazz, besmet was gebleken met het coronavirus. Het is onduidelijk wanneer het seizoen hervat kan worden.

NBA-commissaris Adam Silver geeft de basketballers vrijdag meer uitleg bij de plannen om de competitie weer langzaam op te starten. De spelers kunnen dan ook al hun vragen stellen over het hervatten van de trainingen. Experts verwachten een hervatting van het NBA-seizoen echter ten vroegste in juli.

NFL

De organisatie van de NFL, de American footballcompetitie in de Verenigde Staten, heeft donderdag ook protocollen en richtlijnen opgesteld voor de clubs. Het is de bedoeling dat de clubs uiterlijk 15 mei op hun trainingscomplex alle benodigde voorzorgsmaatregelen hebben genomen. Zodra in alle staten de clubs toestemming hebben om weer te gaan trainen, mogen de American footballers weer aan de slag. Het is de bedoeling dat ook zij mondkapjes dragen. Dagelijks wordt hun temperatuur gemeten.