© EPA-EFE

Dominic Thiem gelooft niet meer in tennistoernooien dit jaar: “Beter hervatten in Australië in 2021”

Dominic Thiem denkt niet dat er dit jaar nog toernooien worden gehouden op de ATP-tour. De 26-jarige Oostenrijker, nummer drie op de wereldranglijst, vreest dat vrij reizen over de hele wereld niet meer mogelijk is, zolang de coronapandemie aanhoudt. “In sommige landen zal het gaan, maar alle spelers moeten weer vrij kunnen reizen en daar geloof ik niet in.”

“Alle spelers uit de hele wereld naar één plek brengen, lijkt me heel moeilijk”, aldus de finalist van het Australian Open. “Naar mijn mening kunnen we beter het seizoen in 2021 hervatten met de toernooien in Australië.”

Eerder sprak ook ‘s werelds nummer twee Rafael Nadal (ATP-2) zijn twijfels uit over de mogelijkheid dit jaar nog tennistoernooien te spelen, ook al zou dat zonder publiek zijn. Zelfs zonder toeschouwers zou er veel contact zijn”, zei de 33-jarige Spanjaard. “Ik zie niet in hoe we elke week naar een ander land kunnen reizen.”

Het mondiale tennis ligt vanwege de coronacrisis sowieso stil tot half juli. Wimbledon is al gecanceld en Roland-Garros is verschoven naar september.