© Kris Van Exel

Wouter Beke: “Hopen volgend weekend alle woon-zorgcentra getest te hebben”

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) hoopt tegen volgend weekend alle woon-zorgcentra getest te hebben op Covid-19. Dat zei hij in De Zevende Dag op Eén. Het gaat om een belangrijke wegbereider voor een bezoekregeling.

sgg

“Toen twee weken geleden de discussie over het bezoek gevoerd werd, keken we naar de testresultaten op dat ogenblik. We stonden nog maar aan het begin om massief te gaan testen in de woon-zorgcentra, dus toen was men daar absoluut niet klaar voor”, aldus Beke.

LEES OOK. Beke houdt rusthuizen voorlopig op slot: eerst voldoen aan voorwaarden, dan pas bezoek

“Vandaag zien we in de cijfers dat we naar een andere situatie evolueren. We hopen in Vlaanderen tegen volgend weekend al onze woon-zorgcentra getest te hebben. We zijn intussen ook aan het testen in de instellingen voor gehandicapten en in de jeugdhulp. Dat heeft ertoe geleid dat men daar vanaf morgen bezoek kan hebben.”

Toch is elke situatie verschillend, benadrukte Beke. “Het moet telkens ook in de instelling zelf worden geëvalueerd. Het hangt af van de infrastructuur, van de besmettingsgraad in de instelling, ... Er zal ook overleg zijn met het personeel.”

Meer over Wouter Beke