© Jeroen Fissette

Ladies Circle 51 fleurt Hoge Vijf op met plantjes

Ook de Hasseltse serviceclub Ladies Circle 51 droeg haar steentje bij in deze uitdagende coronatijden. De bewoners en verzorgers van Hoge Vijf kregen van hen een plantje cadeau.

Jeroen Fissette

“Met de zon op ons gezicht gingen we op pad om het leven van onze oudste bewoners en hun zorgverleners op te fleuren,” vertelt An Cox, voorzitter van LC 51 Hasselt. En die woorden mag je heel letterlijk nemen: de dames van Ladies Circle 51 besloten namelijk om de bewoners en hun verzorgers van Hoge Vijf Campus Stadspark en Campus Banneux te verrassen met een mooi plantje, 70 exemplaren in totaal. “We kozen voor de kalanchoe: een kleurrijke, compacte en onderhoudsvriendelijke plant die zich perfect leent voor een leven in de kamers en gemeenschappelijke ruimtes van haar eigenaren. Uiteraard kochten we deze plantjes aan bij een lokale bloemenhandel zodat we hiermee onze Hasseltse economie steunen”, legt Cox uit.

Maar daar bleef het niet bij. “Bijkomend besloten we als club om een extra inspanning te leveren voor de gezinnen die het momenteel financieel moeilijk hebben. We werken al geruime tijd samen met de organisatie ‘Zonder Honger naar Bed’. Zij gaven aan nood te hebben aan droge voeding en verzorgingsproducten. We besloten unaniem om ook hier een bijdrage te leveren door hen te voorzien van voldoende voorraad om de gezinnen weer op weg te helpen”, besluit Cox. Zo deden de dames van Ladies Circle 51 Hasselt hun motto ‘friendship and service’ weer alle eer aan.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio