Minister Geens krijgt steun van Harry Potter-auteur J.K. Rowling nadat hij stuntelde met mondmasker

Nadat vicepremier en minister van Justitie Koen Geens stuntelde met een mondmasker kreeg hij heel wat hoongelach over zich heen. Nu krijgt hij steun uit onverwachte hoek, met name van J.K. Rowling, de auteur van de Harry Potter-reeks.

adm

Het was - toegegeven - een beetje een knullig zicht: Vicepremier Geens, die deels verantwoordelijk is voor de mondmaskers in ons land (de productie), bezocht afgelopen weeg een atelier waar vrijwilligers maskers naaien. Toen hij zo’n masker aangeboden kreeg om het te passen, slaagde hij er niet in om het correct aan te doen. Even was het geen mondmasker, maar een blinddoek. Vervolgens werd het een hoedje om dan terug af te vallen. “Te grote oren”, zei de minister. Na wat gestuntel kreeg hij het kapje dan toch over zijn neus en mond.

De ongemakkelijke video werd gretig gedeeld op sociale media. Ook de Britse twitteraar Laura Round postte de video met een vrij sarcastisch bijschrift. ‘In tussentijd in België…”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op de tweet werd veelal lacherig geantwoord, maar niemand minder dan Harry Potter-auteur J.K. Rowling stak minister Geens een hart onder de riem. “Ik krijg het niet over mijn hart om deze man uit te lachen”, antwoordde ze op de tweet van Laura Round. “Ik zou mogelijk exact hetzelfde doen. Vooral wanneer er camera’s draaien. Ik ben erg onhandig (...) en ik zou zwetend tegen mezelf zeggen: doe het niet verkeerd, doe het niet verkeerd… om er dan een blinddoek van te maken.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer over Coronavirus

Nieuwe Video's