© Twitter RSCA

Anderlecht verkoopt op twee dagen tijd 22.000 mondmaskers voor een goed doel

Na onder meer Club Brugge en Standard verkoopt ook Anderlecht clubmondmaskers in de strijd tegen het coronavirus. Per verkocht mondmasker schenkt paars-wit de winst aan het Joseph Bracops Ziekenhuis in Anderlecht “om er de hardwerkende zorgverleners en de patiënten een hart onder de riem te steken”, zo raakte zaterdag bekend.

Vincent Van Genechten

“De club wil zijn fans helpen om zich maximaal te beschermen en biedt daarom eigen gepersonaliseerde mondmaskers aan in drie verschillende RSCA-designs”, zo klinkt het op de clubwebsite.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een pakket met drie mondmaskers kost 15 euro. Daarvan gaat telkens 3 euro integraal naar het Joseph Bracops Ziekenhuis, gelegen in de schaduw van de Lotto Park. De mondmaskers kunnen

besteld worden op https://mondmaskers.jomasport.shop/. De maskers worden aan huis geleverd vanaf 20 mei.

De verkoop kende een vliegende start. Vanaf zaterdagochtend om 9u30 kon er besteld worden, zaterdagnamiddag 17u00 stond de teller al op 15.000. Zondagavond waren er al 22.000 maskers de deur uit.