Een Hart Voor Senegal blijft project ook in coronatijden steunen

Print
Sint-Truiden - Covid-19 slaat niet alleen toe in onze Westerse wereld, overal lijden er mensen onder deze pandemie. Een Hart Voor Senegal steunt ook in deze moeilijke tijden hun project in Senegal.

Ook al valt het ziekteaantal door Covid-19 in Senegal voorlopig mee, toch heeft deze crisis een enorme impact op het land. Geen toerisme betekent voor de meeste gezinnen ook geen inkomen. Vele gezinnen worden enorm hard getroffen. De Raad van Bestuur van de vzw Een Hart Voor Senegal (EVHS) besliste dan ook om de zwaarst getroffen gezinnen van de wijk Bay Dëkk te steunen.

De schooldirectie heeft samen met de 'chef-de-quartier' de situatie in kaart gebracht en op 21 april 2020 werden er de eerste voedselpakketten (25 kilogram rijst en 5 liter olie) rondgebracht bij deze gezinnen. Volgende week volgt er een tweede bedeling. Er heerste zeer grote dankbaarheid. In totaal werden er 54 pakketten uitgedeeld in Bay Dëkk, 54 gezinnen die ons hiervoor willen bedanken! "Natuurlijk hopen wij dat de school in veilige omstandigheden vlug terug open mag. Niet alleen voor het onderwijs, maar eigenlijk in deze situatie vooral voor de maaltijden die de kinderen op school krijgen", klinkt het bij EVHS.

Enkele dankbrieven van onze partners:
"Wij ondergetekenden, het schoolhoofd en verantwoordelijken voor het Baye-district zijn erg blij om de donaties van rijst en olie van jullie te ontvangen om te vechten tegen Covid-19, die zijn wet aan iedereen dicteert. Deze bevolking, van wie de meesten zeer arm zijn en niet in hun gewone doen op zoek kunnen gaannaar voedsel zijn jullie hiervoor zeer erkentelijk. Persoonlijk kan ik dit schrijven niet eindigen zonder de hele vereniging te bedanken. Jullie hebben jullie uiterste best gedaan om deze pandemie in de gemeenschap van Baye Deuk te helpen bestrijden. Namens de mensen van Baye Deuk en in mijn eigen naam, als afgevaardigde van de gemeenschap, danken we jullie allen zeer hartelijk uit de grond van ons hart voor deze prachtige bijdrage.
Affectueusement Alioune DIOPDélégué de quartier de BAYE DEUK /MBOUR / SENEGAL"

"Ik heb jullie bijzondere nieuwsbrief goed ontvangen. Wij, die in Senegal wonen, willen jullie graag bedanken om ook aan ons te denken! De pandemie, die ellende en vernieling zaait in de wereld, en vooral ook in de twee landen die ons nauw aan het hart liggen, België en Senegal! Ook wat betreft de bouwwerken, nogmaals dank aan alle medewerkers, voor wie geen inspanning te veel is om dit project in goede banen te leiden. Hierbij betuig ik ook mijn medeleven aan al degenen die getroffen zijn door het virus en wens hen een spoedig herstel! De velen die COVID-19 niet overleefden, zij rusten in vrede. Zorg voor mekaar en blijf gezond.
Cordialement Amadou BARRO, Directeur lagere school Baye Deuk.2"


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio