© AP

Duplantis, Kendricks en Lavillenie dagen elkaar uit in Ultimate Garden Clash

Polsstokspringers Mondo Duplantis, Sam Kendricks en Renaud Lavillenie nemen het komende zondag - elk in hun eigen tuin - tegen elkaar op in de Ultimate Garden Clash. Dat maakte World Athletics vrijdag bekend.

De Zweedse wereldrecordhouder Duplantis, de Amerikaanse tweevoudige wereldkampioen Kendricks en de Fransman Lavillenie, de olympische kampioen van 2012, kondigden het nieuws aan in een filmpje. Ze zullen via een videoverbinding met elkaar in contact staan. World Athletics zal de competitie zondag vanaf 17.00 uur op de sociale media streamen, op voorwaarde dat de weersomstandigheden het toelaten.

De drie wereldtoppers leggen de lat op 5 meter en proberen die hoogte in een halfuur zo vaak mogelijk te overschrijden. Lavillenie komt in actie in zijn tuin in Clermont-Ferrand. Kendricks en Duplantis verblijven in de Verenigde Staten, de Amerikaan in Oxford (Mississippi), de Zweed in Lafayette (Louisiana).

'Ik ben in de wolken dat ik weer in competitie kan aantreden, zeker tegen Sam en Renaud', zegt Duplantis. 'Aangezien het nog niet zeker is in welke competities we samen nog aantreden, gaan we hier zeker van genieten. Het is cruciaal dat ik win, want ik verlies niet graag tegen hen.'

World Athletics hoopt de komende weken ook in andere disciplines tuinwedstrijden te kunnen organiseren. Vanwege de coronacrisis liggen de competities stil.