Food

Social distancing op restaurant? In Zweden doen ze het zo

Print
Social distancing op restaurant? In Zweden doen ze het zo

Foto: Bord för en

De restaurants bij ons zitten nog met de handen in het haar over hoe ze - als ze eenmaal weer mogen opengaan - de regels van social distancing zullen kunnen respecteren, maar in Zweden hebben ze daar al iets op gevonden. Op 10 mei opent restaurant Bord för en er de deuren.

Hoe kun je de social distancing nog het meest respecteren op restaurant? Door alleen te gaan eten in een restaurant waar voor de rest niemand anders zit. Gewoon een tafeltje in een veld, geen ober en geen chef die de tafel komt groeten. Dat is het concept van Bord för en, wat zoveel wil zeggen als Tafel voor één. Het restaurant, dat gelegen is in Värmland in Zweden, opent van 10 mei tot 1 augustus de ‘deuren’.

Het gaat om een idee van het koppel Rasmus Persson, een voormalige chef-kok, en Linda Karlsson. Toen ze bij een lunch bij de ouders van Karlsson het eten serveerden door het raam naar een tafeltje buiten, ging er een lampje branden. “We dachten dat we dat systeem voor iedereen beschikbaar zouden moeten kunnen maken. Het zou het enige Covid19-veilige restaurant ter wereld worden.”

En zo geschiedde. Wie een tafeltje boekt in hun Bord för en krijgt een driegangenmenu voorgeschoteld. De drankjes komen van Joel Söderbäck, eigenaar van meerdere exclusieve bars in Zweden. Een culinaire topavond dus, zij het wel eentje waarbij spijs en drank via een mandje en een katrol tot bij jou worden gebracht. Wie wil reserveren, kan dat via deze weg doen. Al moet je er natuurlijk ook wel geraken.

Social distancing op restaurant? In Zweden doen ze het zo
Foto: Bord för en

Niet te missen