zondag 26 april 2020 - Limburg
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Dit moest de beste zomer ooit worden

Geen galabal, geen gewone proclamatie, geen festivals en geen droomreis. Wat de zomer van hun leven moest worden, draait door de coronacrisis voor veel laatstejaars van het secundair onderwijs uit op een sisser.

  Sven Dillen

“Studeren in plaats van wereldreis”

In plaats van een jaar lang de wereld rond te reizen, moet de achttienjarige Sébastien Geuten nu beginnen nadenken over zijn studiekeuze. “Ik had hier sinds mijn tiende voor gespaard.”

  Boumediene Belbachir

“Geen uitwisseling naar Parijs”

  Raymond Lemmens

“Niet meer draaien op fuiven”

Naast reizen en festivals afschuimen, zou Daan (19) komende zomer ook als dj op enkele fuiven draaien. “Met pijn in het hart heb ik al enkele evenementen moeten afzeggen.”

  Dick Demey

“Laatste Pukkelpop zonder herexamens”

Volgende week zou Yannick zijn achttiende verjaardag vieren met een vat voor zijn vrienden en familie. De zomer stond volgepland met reizen en festivals. “Maar het gaat allemaal niet door.”

  Sven Dillen

“Dan maar toerist in eigen land”

Reisplannen met vriendinnen, een scoutskamp, vakantiewerk … Ook Kaat zal op zoek moeten naar een andere invulling van haar zomervakantie. “Maar ik probeer positief te blijven.”

  Karel Hemerijckx

“Eerste reis met vriendinnen geannuleerd”

Leonie Bervoets (18) uit Heusden-Zolder zegt in juni haar middelbare schoolcarrière vaarwel. Door de aparte omstandigheden kijkt ze niet uit naar het einde van het schooljaar.

  Dick Demey

“Legendarisch verjaardagsfeest uitgesteld”

Fien Stinkens (18) uit Peer eindigt haar laatste jaar aan Mater Dei in Pelt met gemengde gevoelens. “Ik ben klaar voor iets nieuws, maar dit jaar is helemaal niet verlopen zoals ik had gehoopt”, zegt ze.

  Raymond Lemmens

“Droomvakantie Cyprus valt in het water”

Alix Vanderspikken (17) uit Hasselt kijkt al zes jaar uit naar haar laatste jaar aan het I-Mas in Stevoort. Ze vindt het spijtig haar schoolloopbaan niet zo mooi te kunnen afronden als gehoopt.

  Raymond Lemmens

“Bijna gecast voor Paris Fashion Week”

Luca Vanhoutvin (18) studeert in juni af aan PIKOH in Hasselt. Luca is model en combineert het typische schoolleven van een achttienjarige met zijn modellenwerk.

  Raymond Lemmens

“Niet naar familie in Turkije”

Geen festivals of andere feestjes op de agenda van Selim, maar wel een bezoek aan zijn familie in Turkije. Door de coronacrisis kan zijn reis waarschijnlijk niet doorgaan.

Nieuwe Video's