Eerste online buitenspeeldag van de jeugddienst Riemst kent enorm succes

Print
Riemst - Jaarlijks organiseert de Jeugddienst Riemst een buitenspeeldag in april. Dit jaar zou deze dag doorgaan op woensdag 22 april, maar het coronavirus gooide ook hier roet in het eten.

De Jeugddienst Riemst kwam op het idee om op die dag een online buitenspeeldag te organiseren, waar ieder kind vanuit zijn “kot” kon meedoen.Er werd een Facebookgroep gemaakt, zodat de ouders van de kinderen die wensten deel te nemen, via deze weg konden communiceren.

Tussen 13u30 en 16u30 werd er om de 20 minuten een nieuwe opdracht online gepost. De kinderen die graag het pretpakket in de wacht sleepten, moesten een foto of video in de reacties onder de opdracht plaatsen als bewijs dat ze deze taak tot een goed einde hadden gebracht.Naast de 9 hoofdopdrachten waren er ook 3 extra opdrachten om uit te voeren. Er waren heel wat leuke activiteiten zoals de grootste zeepbel maken, een tattoo van Riki aanbrengen, …

De opdracht werd telkens aangeboden op twee niveaus: eentje voor de kleuters en eentje voor de lagere schoolkinderen en ouder.Het was een fijne namiddag waar de kinderen – en ook een beetje de ouders – heel wat plezier hebben beleefd. Met deze eerste editie van de online buitenspeeldag heeft de jeugddienst Riemst een 70-tal gezinnen bereikt, wat zeker een succes mag genoemd worden.De winnaars van het pretpakket zijn Zenne en Xeaven. Zij mogen hun prijs na de lockdown gaan afhalen bij de jeugddienst.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio