Celebs

Kanye West toont eerste beelden van zijn nieuwste project met Axel Vervoordt

Print
Kanye West toont eerste beelden van zijn nieuwste project met Axel Vervoordt

Foto: Isopix/YouTube

In Cody, een plaatsje in Wyoming met nog geen 10.000 inwoners, kocht Kanye West vorig jaar twee ranches met een enorm landgoed bij. Hij wil er een campus bouwen waar zijn kledinglabel Yeezy is in ondergebracht, maar ook zijn koor en zijn familie. De Belgische binnenhuisarchitect Axel Vervoordt werkt volgens de Amerikaanse media mee aan het ontwerp.

Het Amerikaanse mannenblad GQ kon Kanye West strikken voor een exclusief interview op zijn ranch van bijna vijf hectare in Cody in de Amerikaanse staat Wyoming. Daarvan werd op YouTube een fragment gedeeld en daarin zien we voor het eerst enkele beelden van de enorme campus die de rapper en ontwerper er wil zetten.

Hij werkt daarvoor samen met de Amerikaanse kunstenaar James Turrell, de Brits-Italiaanse architect Claudio Silvestrin en de Belgische interieurarchitect Axel Vervoordt. Die laatste nam eerder ook al het Parijse appartement van Kanye en zijn vrouw Kim Kardashian onder handen en hun huis in Calabasas in Californië. Dit keer gaat het om een groot en open gebouw met heel wat rondingen, want Kanye is het “beu om steeds in vierkante dozen te zitten”.

Het domein omvat twee meren, een gebergte en heel wat uitgestrekt land, maar zal naast de creatieve campus ook plaats bieden aan huizen voor zijn medewerkers, zijn gezin en zijn gospelkoor. Er komen ook weiden voor de schapen om zo op een duurzame manier wol te kunnen maken voor zijn kleding en er komt een groot skatepark. Wie dat wil, zal op termijn zelfs een bezoekje kunnen brengen aan het Yeezy-hoofdkwartier, vertelt hij in het interview.

Niet te missen