Food

Razend populair: dit recept voor cheesecake met gin

Print
Razend populair: dit recept voor cheesecake met gin

Bakken is een populaire bezigheid nu we allemaal massaal in ons kot moeten blijven, net als een aperitiefje drinken. Eén recept van het Britse magazine Good Housekeeping combineert beiden en is heel populair… Maak jij straks ook deze gin-cheesecake?

De post met het recept van het Britse blad, die al meegaat van 2017 en af en toe weer opduikt, is meer dan drieduizend keer gedeeld op Facebook en de mensen die de cake maken, zijn laaiend enthousiast. “ En de rest van de gin kun je nog opdrinken” , staat er onder meer te lezen tussen de meer dan vijfduizend reacties. Naast de smaak zijn er nog pluspunten aan het baksel: je moet geen keukenprinses zijn om het te maken én na 25 minuten kun je er al van smullen.

Dit heb je nodig:

- 50 ml gin

- 300 ml slagroom

- 25 g poedersuiker

- 100 g gesmolten, ongezouten boter, plus een beetje extra om in te vetten

100 g witte chocolade

- 200 g volkoren koekjes of iets gelijkaardig

- 500 g roomkaas op kamertemperatuur

- zeste van 1 limoen en 1 el limoensap

om te decoreren:

- 150 g citroenpudding

- enkele schijfjes limoen

- 2 el gin

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ?? (@isabellissimo_) on

 

Zo maak je de cake:

1. Vet de randen en de onderkant van een bakvorm met een diameter van 20,5 centimeter in en leg er bakpapier in.

2. Vermaal de koekjes in de keukenrobot tot ze fijn zijn. Voeg de gesmolten boter toe en mix het tot een geheel. Druk het op de onderkant van de bakvorm en laat afkoelen.

3. Doe de roomkaas, poedersuiker, gin en limoenzeste en -sap in een grote kom en meng alles met een elektrische handklopper.

4. Verwarm zachtjes de witte chocolade in een kom boven een pot met lichtjes borrelend water (maak dat de onderkant van de kom het water niet raakt). Als het gesmolten en glad is, haal je de kom weg en laat je het 2 minuten afkoelen. Doe de chocolade vervolgens vlug bij het mengsel met de roomkaas en roer het erin.

5. Klop in een aparte kom de slagroom op tot het een stevige structuur heeft en meng het dan ook dat onder de roomkaas.

6. Giet het mengsel van de roomkaas met de chocolade en de slagroom in de bakvorm en laat minstens 6 uur en liefst een hele nacht rusten in de koelkast.

7. Haal de taart uit de vorm en werk af met de citroenpudding, de schijfjes limoen en wat gin.

Niet te missen