Een archieffoto uit het duel tussen Winkel Sport en Dessel.

Een archieffoto uit het duel tussen Winkel Sport en Dessel. © smb

Tubeke en Winkel Sport naar BAS voor licentie eerste amateur

De vier clubs uit de eerste amateurklasse die hun licentie niet behaalden, tekenden intussen beroep aan bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). Na Patro Eisden en Seraing bevestigden ook Tubeke en Winkel Sport maandagavond naar het BAS te stappen.

Vorige week gaf de Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) slecht nieuws aan Patro Eisden, Seraing, Tubeke en Winkel Sport. Hun verzoek om de licentie voor de eerste nationale amateur te krijgen, werd geweigerd. De eerste twee clubs kondigden meteen aan in beroep te gaan. Nu stappen ook Tubeke en Winkel Sport naar het BAS.

Winkel Sport maakt zich sterk dat de licentie voor de nationale amateur behaald zal worden. “We kregen die niet omwille van één verkeerde administratieve interpretatie. Winkel Sport zal bij het BAS het nodige doen om dit recht te zetten”, klinkt het.

Ook het financieel geplaagde Tubeke, dat vorig seizoen degradeerde uit 1B en sinds medio december 2019 een gerechtelijk saneringstraject volgt, wil via het BAS zijn plek in eerste amateur behouden. “Dat beroep wordt vereenvoudigd door nieuwe financiële fondsen”, laten de Waals-Brabanders maandagavond weten.

Wanneer het BAS de dossiers behandelt, is nog niet duidelijk. Uiterlijk 10 mei valt het definitieve vonnis.