© AFP

Goed nieuws van WHO: tientallen vaccins tegen coronavirus in de maak

Er zijn wereldwijd maar liefst zeventig vaccins tegen het nieuwe coronavirus in ontwikkeling. Drie ondernemingen zijn ook al bezig met klinisch onderzoek met proefpersonen. Dat blijkt uit een document van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

belga

Volgens persbureau Bloomberg blijkt uit het document dat CanSino Biologics uit Hongkong het verst gevorderd is in het ontwikkelingsproces voor het vaccin. Het werkt daarvoor samen met het Beijing Institute of Biotechnology. Er zijn ook al twee Amerikaanse bedrijven begonnen met klinisch onderzoek. Het gaat om Moderna en Inovio Pharmaceuticals.

Daarnaast proberen volgens het WHO-document ook farmareuzen als Pfizer en Sanofi een vaccin tot stand te brengen. Ook bij Janssen Pharmaceutica, een dochteronderneming van Johnson & Johnson, wordt aan een vaccin gewerkt. Daar viel eerder te horen dat men uiterlijk in september zou starten met fase 1 van de klinische studies op mensen.

Het duurt normaal gezien tien tot vijftien jaar om een nieuw vaccin op de markt te brengen. Maar de farmaceutische bedrijven hebben de snelheid gevoelig opgedreven. Om tijd te winnen worden bijvoorbeeld de gebruikelijke dierproeven overgeslagen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer